Meta Therapy is een vrij nieuwe techniek (2011) voor het behandelen van rimpels, striae, littekens en het verstevigen van de huid.

Meta Therapy staat voor Medical and Esthetical Tissue Activation Therapy. Het is een invasive behandeling. Dat betekend dat de huid wordt geperforeerd met ultra-dunne naaltjes.

De diepte van de perforaties liggen tussen de 0,3 en 0,5 mm. Door op deze diepte te werken (in tegenstelling tot andere invasive behandelingen die dieper werken) is de behandeling vrijwel pijnloos. Dit is ook de diepte waar zich de fibroblasten bevinden. Dit zijn de cellen die collageen en elastine produceren. De zeer gecontroleerde microperforaties activeren het natuurlijke herstelmechanisme van de huid (prikkeling fibroblasten) en de van tevoren aangebrachte actieve werkstoffen worden dieper in de huid gebracht.

Naast het behandelen van het hele gelaat, hals of decolleté, kunnen met speciale technieken ook individuele rimpels worden behandeld. Denk hierbij aan de fronsrimpel, neus-lippenplooi, bovenlip en kraaienpootjes De huid vult zelf de rimpel van binnenuit op en de rimpels worden vlakker met een jeugdige uitstraling als resultaat. Er worden geen injecties uitgevoerd en geen filler ingespoten. Het is de huid zelf die de rimpel van binnenuit opvult. Een puur natuurlijk proces dus.

Een eenmalige Meta Therapy behandeling is niet voldoende om direct zichtbaar resultaat te boeken. Derhalve wordt bij Meta Therapy altijd begonnen met een startkuur. Voor gelaat, hals of decolleté betekent dat 6 – 8 behandelingen waarbij de eerste 4 behandelingen 1 x per week plaatsvinden. De volgende behandelingen zijn eens in de twee weken. Rimpelbehandelingen worden uitgevoerd met een tussenperiode van 2 weken. Gemiddeld zijn 4 tot 5 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Behandeling Prijs
Fronsrimpel vanaf €29,50
Rimpelbehandeling per zone (voorhoofd, ogen of mond) vanaf €44,50
Hals en/of decolleté vanaf €62,50
Gelaat € 105,-

De behandeling is tegen een meerprijs van €36,25 uit te breiden met een biocellulose masker en lichttherapie voor een nog beter resultaat.