Cellulite is een toestand van het onderhuidse vet, waardoor het huidreliëf grover wordt en de huid een sinaasappelschil-achtig uiterlijk krijgt. Cellulite wordt daarom ook wel sinaasappelhuid genoemd. De meerderheid (ongeveer 90%) van de vrouwen heeft er in meer of mindere mate last van.

Het onregelmatige huidoppervlak bij cellulite is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als uit voedsel. Vaak wordt gedacht dat cellulite samenhangt met overgewicht. Dit is niet waar. Cellulite komt veel meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Vermoedelijk is er een verband met vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen. Mogelijke oorzaken zijn een verminderde bloedcirculatie. Ook stoffen als alcohol, geraffineerde suikers en cafeïne kunnen een rol spelen. Hiernaast kan onvoldoende lichaamsbeweging ook bijdragen aan het ontstaan van cellulite. Erfelijkheid speelt waarschijnlijk ook een rol bij het al dan niet ontstaan van cellulite.

Er zijn diverse effectieve technieken om cellulite te behandelen. Dit zal altijd in de vorm van een kuur zijn. Afhankelijk van de soort cellulite wordt bepaald welke techniek of combinatie van technieken bij jou wordt toegepast.  Daarnaast krijgt je een advies in zowel thuisverzorging en leefstijl, voeding en suppletie om een zo optimaal mogelijk resultaat uit je kuur te halen.

Wil je graag je cellulite behandeld hebben? Maak dan eerst een afspraak voor een intake. Dan kan ik de cellulite beoordelen en je een goed advies en prijsindicatie geven.