Microneedling is een behandeling, waarbij met een speciale module met ultra-dunne naaldjes kleine micro wondjes in de huid gemaakt worden. Hierdoor wordt de huid getriggerd tot herstel wat een nieuwe, gladde en jonge huid als gevolg heeft. De toename van collageen en elastine zorgt voor meer stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing.

Deze behandeling is een perfecte oplossing als je last hebt van rimpels, grove poriën, pigmentvlekjes, littekens, striae of voor als je je huid een intensieve boost wilt geven.

Bij Vital Body Care werken we met 2 verschillende microneedling technieken. De traditionele microneedling pen en Meta Therapy (Dermatude). Naast de verschillende technieken hebben we de keus uit verschillende hoeveelheden naalden die gebruikt worden en is bij beide technieken de gewenste diepte instelbaar. Bij de microneedling behandeling wordt er altijd gebruikt gemaakt van een werkstof. Door de kleine micro gaatjes die door de behandeling in de huid ontstaan zullen deze werkstoffen goed door de huid worden opgenomen.

De diepte van de perforaties liggen meestal tussen de 0,3 en 0,5 mm. Door op deze diepte te werken  is de behandeling vrijwel pijnloos. Dit is ook de diepte waar zich de fibroblasten bevinden. Dit zijn de cellen die collageen en elastine produceren. De zeer gecontroleerde microperforaties activeren het natuurlijke herstelmechanisme van de huid (prikkeling fibroblasten) en de van tevoren aangebrachte actieve werkstoffen worden dieper in de huid gebracht.

Naast het behandelen van het hele gelaat, hals of decolleté, kunnen met speciale technieken ook individuele rimpels worden behandeld. Denk hierbij aan de fronsrimpel, neus-lippenplooi, bovenlip en kraaienpootjes De huid vult zelf de rimpel van binnenuit op en de rimpels worden vlakker met een jeugdige uitstraling als resultaat. Er worden geen injecties uitgevoerd en geen filler ingespoten. Het is de huid zelf die de rimpel van binnenuit opvult. Een puur natuurlijk proces dus.

Een eenmalige microneedling behandeling is niet voldoende om, met uitzondering van littekens, langdurig resultaat te boeken. Derhalve wordt  altijd begonnen met een startkuur. Voor gelaat, hals of decolleté betekent dat 6 – 8 behandelingen. Afhankelijk van de gekozen techniek zullen er tussen de behandelingen 1 tot 2 weken zitten. Gemiddeld zijn 4 tot 5 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Na het afronden van een kuur is het voldoende om eens in de 2 – 3 maanden een onderhoudsbehandeling te doen.

Behandeling Prijs
Fronsrimpel €39,50
Rimpelbehandeling per zone (voorhoofd, ogen of mond)

Iedere zone extra

€55,00

€39,50

Hals en/of decolleté vanaf €62,50
Gelaat (inclusief biocellulose masker en korte sessie lichttherapie) € 145,-
Gezicht, hals en decolleté (inclusief biocellulose masker en korte sessie lichttherapie) €175,00

Om de huid goed te laten herstellen is het verplicht om de eerste week na de behandeling de Epiderm+ post gel (70gr) te gebruiken. Deze is voor €44,95 verkrijgbaar bij Vital Body Care.