Ook voor PMU (Permanente Make Up) van wenkbrauwen (microblading), eyeliner en lipcontour kun je bij Vital Body Care terecht. Hiervoor komt eens in de 6 weken PMU-specialist Paul Zebregs naar de praktijk. Met meer dan 15 jaar ervaring behoort Paul tot de top van Nederland op het gebied van PMU en micropigmentatie. Naast zijn eigen praktijk Cosmediq in Baarle Nassau, geeft Paul zowel nationaal als internationaal trainingen.

Wat is permanente make up?

Permanente make-up is een eeuwenoude manier om gelaatsuitdrukkingen te accentueren. Er wordt gewerkt met zeer geavanceerde apparatuur waarmee micropigmenten ingebracht worden in de lederhuid. De behandelingen worden uitgevoerd met een flinterdun naaldje en een hygiënische naaldmodule volgens GGD Richtlijnen. Deze behandeling wordt in 1 tot 2 fases aangebracht voor het perfecte resultaat.

Hoe lang blijft PMU zitten?

De levensduur van de resultaten zijn voor iedereen anders. Dit is niet alleen afhankelijk van de toegepaste techniek, maar ook van de huidconditie. Gemiddeld genomen blijft permanente make-up een tot vier jaar zitten. Daarna kun je kiezen voor een nabehandeling of een zogenaamde touch-up. De aangebrachte pigmenten vervagen op natuurlijke wijze met het verstrijken van de tijd. Helemaal verdwijnen doen ze echter niet. Om de levensduur van de pigmenten te optimaliseren, wordt aangeraden om dagelijks een beschermende crème met een hoge SPF te gebruiken. De invloed van zonlicht versnelt het vervagen van pigment.

Voor wie is PMU geschikt?

  • voor de vrouw die weinig tijd heeft om zichzelf op te maken.
  • voor de sportieve vrouw die géén uitgelopen make-up wil bijwerken.
  • voor mensen die een allergie hebben opgebouwd voor traditionele make-up.
  • voor de vrouw die dunne of haast geen wenkbrauwen heeft.
  • voor de vrouw die smalle lippen, een kleine mond of geen mooie lipcontour heeft.
  • voor de vrouw die haar ogen elke dag weer wil laten stralen.
  • wanneer je slechtziend bent, bril of lensdrager, en je vindt het daardoor moeilijk om zelf make-up aan te brengen.
  • het aanbrengen van een nieuwe tepelhof bij een borstreconstructie of het camoufleren van bijvoorbeeld littekens of een hazenlip.
  • scalp pigmentatie; De pigment stoppels geven een optische illusie en zijn niet van echt haar te onderscheiden.

Wanneer wordt PMU afgeraden?

Permanente make-up is een behandelmethode die voor een grote groep mannen en vrouwen toegankelijk is. Toch kan het voorkomen dat er een andere behandeling geadviseerd wordt of om PMU tot een later tijdstip uit te stellen. Dit kan voorkomen bij patiënten die lijden aan bepaalde oogziekten zoals glaucoom en diabetes retinopathie. Daarnaast wordt een behandeling met permanente make-up afgeraden aan mensen met een bloedstollingsziekte en een verstoorde wondgenezing. Ook het gebruik van alcohol en aspirine/paracetamol 24 uur voor de behandeling is niet toegestaan. Ook tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode raden wij een behandeling af.

De behandeling

Wanneer je bij ons komt voor een permanente make-up behandeling dan neemt Paul uitgebreid de tijd voor een consult. Dit consult kan eventueel ook apart en is geheel vrijblijvend. Tijdens het consult worden alle mogelijkheden en risico’s besproken. Daarna wordt er een huidanalyse gedaan om te zien welke techniek en kleur voor jou het beste resultaat zullen opleveren. Na het consult wordt gestart met het voortekenen, zodat je alles eerst goed kan bekijken en beoordelen. Er wordt nooit begonnen met pigmenteren voordat je zelf akkoord hebt gegeven voor de vorm en de kleur. Wanneer je akkoord gaat, start Paul met de behandeling. De behandeling zal in totaal ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag nemen. Er wordt altijd gestreefd naar het beste en meest esthetisch verantwoorde resultaat. Echter, de wens van de klant staat altijd bovenaan. Uiteraard wel binnen de grenzen van een zo naturel en subtiel mogelijk resultaat.

Is het resultaat meteen zichtbaar?

Nee, de huid heeft tijd nodig om te herstellen. In de eerste week na de behandeling zijn de pigmenten donkerder. Binnen een week neemt de intensiteit van de kleur met zo’n 30% af. Het eindresultaat is vier tot acht weken na de behandeling bereikt. Zes weken na de eerste behandeling komt je nog terug voor een controle behandeling. Deze behandeling zit bij de prijs van een eerste plaatsing inbegrepen.

Nazorg

De genezingstijd van een micropigmentatie/PMU bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de pigmentatie absoluut noodzakelijk. Over de nazorg krijg je aan het eind van de behandeling de benodigde informatie mee naar huis.

Afspraak maken

Een afspraak bij Paul kan uitsluitend telefonisch gemaakt worden. Hiervoor neem je contact op met Vital Body Care. Heb je ergens anders al een keer PMU laten zetten en is het tijd om bij te werken? Ook daarvoor kun je een afspraak maken. Je dient rekening te houden met een wachttijd van 3 tot 6 weken.

Behandeling Prijs
Eyeliner nieuw vanaf € 205,-
Lipliner nieuw vanaf € 305,-
Wenkbrauwen nieuw vanaf € 325,-
Touch Up vanaf € 110,-
Scalp pigmentatie en medische pigmentatie Prijs op aanvraag

Afspraak maken